RA)(DOST! – Plzeň, 9. června

Vážení přátelé,

občanská síť pro)(hnutí ve spolupráci se spolkem Milion chvilek pro demokracii zve na veřejné shromáždění s netradičním názvem RA)(DOST!

Pojďme společně oslavit, že se můžeme opět scházet. A že jsme přečkali řádění čínského viru i české vlády. Proto pojďme protestovat a hlasitě se ohradit, že toho máme opravdu DOST!

Sejdeme se v úterý 9. června v 19 hodin na náměstí Republiky, kde proběhnou krátké proslovy a poté se vydáme na pochod v okolí náměstí na pomoc naší nemocné republice. Na závěr proběhne tichý protest opět na náměstí.

S sebou si přineste transparenty s otázkami nebo vzkazy pro vládu a pokud nám chcete udělat radost, tak i náš symbol – tři špejle. Pokud si vezmete i křídy, tak tím určitě nic nezkazíte.

Organizační informace

Právo shromažďovací je zaručené ústavou České republiky, resp. Listinou základních práv a svobod v článku 19, a žádná vláda nebo ministr jej mimo nouzový stav nemůže jen tak omezit nějakým nařízením. Pokud jste na vážkách, tak od 8.6.2020 se smí shromažďovat až 500 osob, pokud se tedy nejedná o veřejné shromáždění, což potvrdil ministr Hamáček a vyvrátil ministr Vojtěch – tak si vyberte.

Každopádně si prosím vezměte s sebou roušku (za hezký nápis nebo obrázek jsou body navíc) a během shromáždění dodržujte rozestupy 2 metry. Pokud si nejste jisti svým odhadem vzdálenosti, tak si raději vezměte s sebou i skládací metr, pásmo nebo dlouhou hůl 🙂

Pozvánka v PDF ke stažení zde.
Facebooková událost zde.