Ohlasy na demonstraci 29. dubna 2021

Demonstrace se konala po dlouhém období lockdownu opět na náměstí Republiky. Dorazilo asi 300 lidí.


V Praze demonstrovaly tisíce lidí proti příklonu Zemana k Rusku

Na centrálním plzeňském náměstí Republiky se sešly necelé tři stovky lidí. Akci Hrad za hranou pořádalo místní hnutí ProHnutí se spolkem Milion chvilek pro demokracii. Organizátoři uvedli, že po roční prodlevě zaviněné pandemií koronaviru budou od května plzeňské demonstrace pokračovat.

„Za rok se stala spousta věcí, které by stály za samostatné demonstrace,“ zaznělo na plzeňské demonstraci. Česko podle řečníků směřuje rozpadu právního státu a snaží se ho stále silněji ovládnout oligarchové. Lidé by měli jít k volbám a pomoci situaci změnit i účastí na podobných protestech.

„Miloš Zeman je agentem Ruska, není prezidentem České republiky. Napněme všechny síly, abychom republiku nasměrovali k Západu, k našim spojencům, a ne na Východ a Sibiř,“ řekl například z pódia mladý podnikatel Lukáš Hilpert.

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/milion-chvilek-ve-ctvrtek-porada-demonstrace-proti-inklinaci-k-rusku/2028694

Proti Zemanovi a ruskému vlivu demonstrovaly v českých městech tisíce lidí

Skoro 300 lidí se sešlo také v centru Plzně, 200 demonstrantů bylo v Opavě a zhruba stovka protestujících se sešla ve Zlíně u sochy prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milion-chvilek-pro-demokracii-protest-demonstrace-babis-zeman.A210429_085830_domaci_mkop

Proti politice prezidenta Miloše Zemana protestovalo v Plzni asi 200 nespokojených občanů

Vyjádřit nespokojenost s hradní politikou a zejména pak s jednáním i s výroky prezidenta Miloše Zemana, přišlo dnes na plzeňské náměstí Republiky asi 200 osob. Organizátoři shromáždění se připojili k výzvě spolku Milion chvilek pro demokracii a uspořádali také v Plzni demonstraci nazvanou HRAD ZA HRANOU – REPUBLIKA V OHROŽENÍ.

„Kvůli epidemii čínského viru a chaotických opatření naší vlády jsme dlouho nemohli vyjít do ulic, přestože prakticky každý týden by se nejméně jeden dobrý důvod našel. Pojďme to změnit,“ zvali pořadatelé veřejnost na demonstraci, a i přes stále ještě platná epidemická opatření se na náměstí sešlo poměrně hodně lidí, kterým není lhostejný osud a směřování naší republiky.

„Hlavním tématem první letošní demonstrace je protest proti Miloši Zemanovi, který se dlouhodobě nechová jako český prezident, ale jako agent Kremlu. V hybridní válce, kterou proti nám Rusko již několik let vede, Miloš Zeman neochvějně stojí vždy na straně cizí mocnosti a proti zájmům občanů ČR. Tím se dle mnohých dopouští velezrady, anebo v lepším případě ztratil duševní schopnosti vykonávat svůj úřad. A je to také Miloš Zeman, kdo je zodpovědný za rozklad státu, ohýbání ústavy a udržování trestně stíhaného Andreje Babiše u moci,“ uvedl Jan Valdman z občanské sítě pro)(hnutí, která demonstraci pořádala.

Demonstranti žádají Senát Parlamentu ČR, aby inicioval ústavní žalobu na Miloše Zemana pro velezradu. Shromáždění vévodila obří poštovní známka prezidenta Miloše Zemana, který na ní byl nápisem v azbuce uveden jako agent Kremlu. Lidé měli v rukou i další transparenty nebo plakáty s fotografiemi namířené proti Zemanovi, další zachycoval například premiéra Andreje Babiše za mřížemi. Jedním z řečníků byl také známý plzeňský umělec a chartista Vladimír Líbal.

Zdroj: https://plzenska.drbna.cz/zpravy/politika/5680-proti-politice-prezidenta-milose-zemana-protestovalo-v-plzni-asi-200-nespokojenych-obcanu.html