Zpráva o demonstraci 20. května

Ve čtvrtek 20. května se sešla asi stovka lidí u Nového Divadla v Plzni. Hlavním tématem samozřejmě bylo vyjádřit požadavek na demisi ministryně Benešové, která se v poslední době opět projevila jako rozvratný element pro naší demokracii, svobodu a právní stát. Pochopitelně, že v přednesených projevech kritice neunikla celá vláda v čele s Andrejem Babišem, ani prezident Zeman. Celá demonstrace apelovala na nás všechny jako na veřejnost, abychom se v zájmu změny soustředili na blížící se volby. Pokud se ovšem do té doby ještě nepřihodí něco zatím neočekávaného. Každopádně další demonstrace budou následovat.

Na některém z obrázků v galerii si můžete na jednom z domů na křižovatce u divadla všimnout „reklamní“ plachty, kterou nechalo u příležitosti této demonstrace vyvěsit Pro)(hnutí. Oranžová plocha s křížem má představovat varování, jakým bývají na obalech opatřovány jedovaté látky. Byly k dispozici i samolepky se stejným motivem, a pak ještě barevné pohlednice pro vzkazy vládě i s „poštovní známkou“ Zemana jako ruského agenta. Vypsaných se jich zpět sešla opravdu kupa a i dost vtipných. Budou v Praze předány naší vládě.

Samolepky jsou volně k dispozici, můžete si je nechat vytisknout sami, zde je grafika ke stažení: 10×10 PDF, 10×10 PNG, 5×5 PDF a 5×5 PNG.

Na úvod a na závěr happeningu vystoupil s kytarou písničkář Adam Rut. Jeho vystoupení se nám nepodařilo dokonale zaznamenat, ale pro zachycení atmosféry to snad stačí.

Doporučuji shlédnout jeho písničku v půdodním klipu na YouTube, který je vybaven tlumočením pro neslyšící – a to rozhodně není marné!