O čem média mlčí

Zpráva z 12. prosince 2022

Členové občanské sítě pro)(hnutí se v pondělí 12. prosince aktivně zúčastnili předvolební talk show obžalovaného AB v Plzni. Přímo před jejím začátkem připomněli rozvinutím rozměrného nápisu na fasádě trvající mocenské spojení Zemana a Babiše jako „zdraví škodlivé“.

U vchodu do sálu probíhala selekce ochrankou, kdy studenti a  potenciální odpůrci nebyli vpouštěni dovnitř. Navzdory křečovité snaze o navození předvánoční „pohodové“ atmosféry pak docházelo během tichého protestu s transparentem „Lhář na hrad nepatří!“ k slovně i fyzicky agresivním projevům z publika.

Navzdory přítomnosti fotoreportérky a novináře z Mafra média následně informovala o incidentu zcela jednostranně. Sdílenou atmosféru nadávek a nenávisti k protestujícím v sále úplně zamlčela a medializovaná byla pouze potyčka důchodce s ochrankou a přivolanou policií u vstupu.

Rádi bychom to uvedli na pravou míru a doložili obrazovým materiálem.

Síť pro)(hnutí touto akcí navazuje na svoji účast na předvolebním mítinku AB ve Stříbře a v Plzni v loňském roce. Považujeme totiž nadále za důležité připomínat, že prezidentem nemá být lhář, zbabělec ani ignorant.