Je suis Bečva

V občanské síti pro)(hnutí se věnujeme kromě politických témat i tématům ekologickým.  Chápeme je jako dvě složky prostoru, v němž žijeme. Obě témata se prolínají například v kauze otravy řeky Bečvy, ke které došlo vloni na podzim.

Většina indicií ukazuje na podnik DEZA, který patří Andreji Babišovi – přestože se úřady tváří, jako by mu nepatřil. Ministr Brabec, který dříve pracoval jako ředitel Spolany Neratovice, jiné Babišovy chemičky, v kauze otravy sliboval určení viníka „v řádu hodin“, avšak dosud se nic nevyšetřilo ani po čtyřech měsících. Znalci zkoumají, lhůty se prodlužují, důkazy se údajně ztrácejí a kupí se jedno podivné chování úřadů za druhým.Pochybnosti o nezávislosti Policie a České inspekce životního prostředí stále rostou.

Tento stav je jasným důkazem pokročilého ovládnutí českého státu oligarchou Andrejem Babišem. Stát, místo aby chránil své občany a své zájmy, hájí zájmy Andreje Babiše.

Toto je nepřípustné, a proto jsme se rozhodli připojit se k výzvě Je suis Bečva! Jejím cílem je upozorňovat na tuto lumpárnu pomocí transparentů umisťovaných na mosty.

Připojte se i vy a ukažte, že vám to není jedno, ukažte, že pro nás je každá řeka Bečva. Dejme úřadům najevo, že kauza „Bečva“ hned tak nevyšumí.

Více informací viz http://becva.live

Články v médiích k tématu: