Mluviti Stříbro, mlčeti zlato!

Dne 28. listopadu 2022 jsme navštívili besedu jednoho obžalovaného prezidentského kandidáta ve Stříbře.

Čekají nás prezidentské volby. Každý z nás může mít jinou představu o budoucí hlavě státu. My v pro)(hnutí považujeme za důležité připomínat, že prezidentský úřad nemá zastávat lhář, zloděj ani zbabělec. Zvláště v současné situaci nutně potřebujeme hlavu státu, která umí sjednocovat, vést diskusi a být oporou lidem. Tichý protest umožňuje předávat toto sdělení i v prostředí plném úmyslně vyvolávaného strachu, agresivity, polopravd a lží.

Jako občanská společnost hodláme v průběhu prosince a ledna dále vstupovat do prezidentské kampaně, podporovat demokratické kandidáty, a zejména upozorňovat na kritéria, která by měl dobrý prezident splňovat. Naše loňská kampaň „Babiš a Zeman – zdraví škodliví, jde nám o život, volte změnu“ totiž (bohužel) stále platí.

Zkusme se každý ve své obci postavit tváří v tvář kandidátovi, který lež, faleš i zbabělost ztělesňuje. Stačí (oboustranně) vytisknout prostý vzkaz a nebát se.

Pokud byste chtěli přijít na další setkání s tímto prezidentským kandidátem, tak jejich aktuální seznam naleznete na https://anobudelip.cz/kalendar